فوم بتن نوعی بتن سبک است که از سیمان، شن و ماسه یا خاکستر روباره، آب و کف تولید میشود. این ماده به صورت دوغاب فوم یا ملات فوم عرضه میشود.
فوم بتن را میتوان به عنوان ماده سیمانی تعریف کرد که حداقل از 20 درصد فوم تشکیل شده است و به صورت مکانیکی داخل ملات تزریق میشود. چگالی خشک بتن آن ممکن است از 300 تا 1600 کیلوگرم بر متر مکعب متغیر باشد. مقاومت فشاری بتن فومی در 28 روز تعیین میشود که از 0.2 تا 10 نیوتن بر میلی مترمربع متغیر است و میتواند بالاتر نیز برود.
فوم بتن با توجه به حجم هوایی که در آن قرار دارد با بتن هوادهی شده متمایز میشود. بتن هوادهی شده دارای 3 تا 8 درصد هوا است. درون سیستمهای ملات هوادهی شده، 15 تا 22 درصد هوا وجود دارد. حبابهای موجود درون بتن هوادهی شده با روشهای شیمیایی تولید میشوند.
تاریخچه فوم بتن
فوم بتن قدمتی طولانی دارد و اولین بار در سال 1923 مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا به عنوان ماده عایق مورد استفاده قرار گرفت. پیشرفتهای صورت گرفته در 20 سال گذشته در زمینه تجهیزات تولید و مصالح منجر به ساخت فومهای با کیفیتتر شده است که در تولید بتنهای فوم در مقیاس وسیع مورد استفاده قرار میگیرد.
تولید فوم بتن
تولید فوم بتن شامل رقیق کردن سورفاکتانت در آب است که از درون یک ژنراتور فومی عبور کرده و باعث تولید فوم پایدار میشود. فوم تولید شده در مخلوط ملات سیمانی یا هوادهی شده اضافه میشود تا این که چگالی مورد نیاز به دست بیاید.
از این سورفاکتانتها در ساخت پرکنندههای دارای چگالی کم نیز استفاده میشود. این مواد همچنین تحت عنوان مواد با مقاومت پایین کنترل شده (CLSM) شناخته میشوند. در اینجا، برای دستیابی به محتوای هوای 15 تا 25 درصدی، کف را مستقیما به درون مخلوط سیمان و ماسه غنی شده اضافه میکنیم.
این را باید در نظر داشته باشید که گاهی از پرکنندههای دارای چگالی کم به عنوان بتن فومی تولید شده توسط برخی تولید کنندهها استفاده میشوند، بنابراین باید مراقب باشید که آنها را به جای یکدیگر مورد استفاده قرار ندهید.
دو روش اصلی برای تولید فوم بتن:
1. روش درون خطی
2. روش پیش فومی
روش تولید درون خطی
مخلوط اصلی سیمان و ماسه به یک واحد اضافه میشود. در این واحد، مخلوط به طور کامل با کف مخلوط میشود. روند اختلاط با کنترل مناسب انجام میشود. این امر به مخلوط کردن مقادیر بیشتر کمک میکند. روش درون خطی شامل دو فرآیند است.
1. روش مرطوب با سیستم درون خطی
2. روش خشک با سیستم درون خطی
روش مرطوب
در سیستم درون خطی، مواد استفاده شده در روش مرطوب، به لحاظ ذاتی مرطوبتر خواهند بود. با کمک یک سری میکسرهای درون خطی استاتیک، مواد اصلی و فوم با هم مخلوط میشوند. از روش نظارت مداوم بر تراکم برای بررسی ترکیب کل مخلوط استفاده میشود.
حجم خروجی به چگالی بتن فومی بستگی دارد و به حجم کامیون مخلوط کننده بستگی ندارد. مواد اصلی به حجم 8 متر مکعب میتواند 35 مترمکعب بتن فومی با چگالی 500 کیلوگرم بر متر مکعب تولید کند.
روش خشک
در سیستم درون خطی، در این روش از مواد خشک استفاده میشود. آنها را داخل سیلوهای پردازنده میریزند. از اینجا آنها به درستی وزن شده و با کمک میکسرهای موجود بر روی صفحه مخلوط میشوند. مواد پایه مخلوط شده در نهایت به درون محفظه اختلاط، پمپ میشوند.
در روش مرطوب تولید فوم بتن، کف اضافه شده و مخلوط میشود. در این روش مقدار زیادی آب برای مخلوط کردن استفاده میشود. 130 متر مکعب فوم بتن را میتوان با اضافه کردن سیمان یا مخلوط خاکستر روباره تولید کرد.
مواد و مصالح مورد استفاده برای ساخت فوم بتن
فوم ,تولید ,میشود ,بتن ,مخلوط ,روش ,تولید فوم ,فوم بتن ,استفاده قرار ,بتن فومی ,متر مکعب ,پرکنندههای دارای چگالی
درباره این سایت