برای ساخت فوم بتن باید از مصالحی استفاده کرد که با دیگر عناصر، ترکیب مناسبی ایجاد کنند. مصالح درشت دانه در این مورد قابل استفاده نیستند. به این دلیل که این مواد درون فوم سبک فرو میروند. این مصالح باعث تغییر در یکنواختی شده و در استحکام نهایی تاثیر زیادی خواهند داشت. برای این که ترکیب مناسبی ایجاد شود باید مواردی را رعایت کرد.
جزئیات اختلاط در هنگام ساخت فوم بتن
خصوصیات فوم بتن به عوامل زیر بستگی دارد:
حجم فوم، میزان سیمان موجود درون مخلوط، مواد پرکننده، سن
تاثیر نسبت آب به سیمان بر خلاف فوم و مقدار سیمان تاثیر بسیار کمی در خواص فوم بتن دارد. عوامل دیگر باعث تغییر در نتیجه کلی خواهد شد و بر خواص مخلوط تاثیرگذار خواهد بود.
خواص فوم بتن
خواص این نوع بتن در حالت تازه و سخت شده در زیر توضیح داده شده است. البته این خواص در محیطهایی با دمای بالا و پایین اندکی متفاوت خواهد بود.
ویژگیهای ظاهری
مقایسه دقیق فوم تولید شده برای تولید این نوع از بتن شبیه به کف ریش تراش است. وقتی این مخلوط با ملات با مشخصات استاندارد مخلوط میشود، مخلوط نهایی شبیه به ماست یا میلک شیک خواهد بود.
خواص فوم بتن تازه
کارایی فوم بتن بسیار زیاد بوده و میزان اسلامپ آن در حدود 150 میلیمتر است. آنها یک اثر پلاستیکی قوی دارند. این ویژگی فوم بتن باعث میشود که در اکثر برنامههای کاربردی مورد استفاده قرار بگیرند. هنگامی که جریان مخلوط برای مدت طولانی استاتیک بماند، دستیابی مجدد به حالت اولیه آن بسیار دشوار خواهد بود. فوم بتن در حالت تازه دارای ماهیت تیكوتروپیک است.
به دلیل داشتن مقدار هوای زیاد در ترکیبات فوم بتن و وزن سبک آن، احتمال فشار آوردن و تخریب دیوارهای نگهدارنده پایین خواهد بود و میتوان از آن در هر محیطی که وزن یک مسئله اساسی است، استفاده کرد. هنگامی که دمای مخلوط افزایش مییابد، پر کنندگی مناسب و تماس با توجه به گسترش هوا انجام میشود و میتوان انتظار نتیجه مطلوب را داشت.
اگر مقدار ماسه مورد استفاده در ساخت فوم بتن زیاد باشد یا از ماسهای که دارای سنگدانههای درشتتر از مشخصات استاندارد است، استفاده شده باشد، احتمال جداسازی وجود خواهد داشت. این همچنین میتواند منجر به سقوط حباب شود که باعث کاهش حجم کلی و ساختار فوم میشود.
بهتر است که با احتیاط پمپاژ فوم بتن تازه را انجام دهید. سقوط آزاد و سرآزیر شدن آن از ارتفاع بالا، میتواند منجر به فروپاشی ساختار حبابهای آن شود.
مزایای استفاده از فوم بتن
- مخلوط بتن فومی نشست نمیکند. به همین دلیل نیازی به فشرده سازی ندارد
- چون بتن سبک است، بار مرده ناشی از آن بسیار کم خواهد بود
- فوم بتن در حالت خیس از قوانین جریان آزاد تبعیت میکند. این خاصیت به پر کردن کامل حفرههای خالی کمک میکند.
- سازه ساخته شده از فوم بتن دارای قابلیت پخش و توزیع بار بسیار خوبی خواهد بود
- بتن فومی بارهای جانبی قابل توجهی را به سازه تحمیل نمیکند
- خاصیت جذب آب
- دستگاههای بچینگ برای ساخت فوم بتن به راحتی تولید میشوند، بنابراین بررسی و کنترل کیفیت به راحتی انجام میشود
- فوم بتن مقاومت بیشتری در برابر انجماد و ذوب شدن دارد
- کار با آن خطر کمی داشته و سریعتر به اتمام میرسد
- مقرون به صرفه، نیاز به نگهداری کمتر
معایب فوم بتن
معایب این نوع از بتن نسبت به مزایایی که دارد بسیار کمتر است. اما باید به این موارد نیز توجه کافی داشت تا در صورتی که اامات سازه با این موارد همخوانی نداشته باشد، از انواع دیگر بتن استفاده شود.
- وجود آب در طرح اختلاط، فوم بتن را بسیار حساس میکند
- مشکل روکش
- زمان اختلاط طولانیتر است
- با افزایش چگالی، مقاومت فشاری و مقاومت خمشی آن کاهش مییابد.
مواد و مصالح مورد استفاده برای ساخت فوم بتن
فوم ,بتن ,استفاده ,مخلوط ,مورد ,باعث ,فوم بتن ,خواهد بود ,ساخت فوم ,این نوع ,در حالت ,ترکیب مناسبی ایجاد
درباره این سایت